Lievance s medovo-škoricovými jablkami a ricottovým krémom
Aj jabĺčka sa z nášho starodávneho stromu pomaly
vytrácajú. Už je všade navôkol taká pravá jesenná atmosféra. Dnes sme si
prevoňali domácnosť dusenými jablkami spolu so škoricou a medom. Upiekla
som zopár lievancov, pridala som aj lahodný krém z ricotty a obed s nádychom
jesene bol na svete.:)
Potrebujeme:
múka, mlieko, cukor, maslo, soľ, vajce, jablká, med, škorica,
ricotta, biely jogurt, šťava z citróna, vanilkový cukor
Postup:
Múku (môžete pridať aj celozrnnú) spolu s práškom do
pečiva nasypeme do misky a k nej postupne prilievame vlažné mlieko a metličkou
vymiešame. K zmesi pridáme vajcia a roztopené maslo. Pridáme štipku
soli a lyžicu cukru. Keď je cesto hotové, ošúpeme a nadrobno nakrájame
jablká. Tie vložíme do hrnca a dusíme, kým nezmäknú. Na záver ich polejeme
medom a posypeme škoricou. Ricottový krém si spravíme zmiešaním bieleho jogurtu,
vanilkového cukru a šťavy z citróna. Opečieme lievance a vrch ozdobíme
voňavými škoricovo-medovými jablkami a ricottovým krémom.
Komentáre
Zverejnenie komentára