Pikantný hlivový perkelt s ryžou
V záhradke nám ešte rastú posledné zeleninové poklady,
preto sme sa dnes rozhodli pre jemne pikantný paprikovo-paradajkový perkelt v kombinácii
s hlivou.
Potrebujeme:
300 g hlivy, 2 cibule, 4 stredne veľké paradajky, 3 lyžice
paradajkového pyré, 2 papriky, 1 strúčik cesnaku, chilli, olej, soľ, 1 lyžica
cukru, čierne korenie, mletá červená
paprika
Postup:
Cibuľu nakrájame na kocky a dozlata osmažíme na oleji. Medzitým si nadrobno nakrájame hlivu. Následne ju vložíme do panvice s cibuľou a za občasného miešania smažíme. Posolíme a okoreníme. Keď je hliva jemne pripečená, posypeme mletou červenou paprikou, chvíľu ešte smažíme a podlejeme asi 1 dcl vody. Po cca 10-tich minútach k hlive pridáme pokrájané paradajky zbavené šupky, papriky, chilli s pretlačený cesnak. Ak máte možnosť, zožeňte si domácu zeleninu a výsledné jedlo bude oveľa chutnejšie. Ak ale nie je sezóna a máte napr. domáce lečo, môžete použiť aj to. Všetko spolu dusíme, kým hliva nezmäkne. Nakoniec pridáme paradajkové pyré, jemne pricukríme a podľa chuti dosolíme. Hotové jedlo môžete podávať s ryžou alebo knedľou.
Komentáre
Zverejnenie komentára