Prvýkrát v živote som robila chrenovú omáčku
z čerstvého chrenu. Ako prílohu k nej som okrem mojej domácej knedle
zvolila marinovaný seitan.
Potrebujeme:
chren, maslo, smotana, múka, soľ, pár kvapiek
citrónovej šťavy, seitan, cesnak, sójová omáčka, horčica, čierne korenie, mletá
červená paprika, škrob
Postup:
Z masla a múky urobíme bledú zápražku. Zalejeme
ju vodou a povaríme. Potom pridáme smotanu na varenie, najemno postrúhaný chren,
privedieme k varu a odstavíme. Ja som mala dosť drevnatý chren, tak som omáčku ešte prepasírovala. Podľa chuti dosolíme a pokvapkáme
citrónovou šťavou. Medzitým som si vymiesila a naparila knedľu. Seitan som
nakrájala na tenké plátky a dala marinovať do sójovej omáčky, lyžičky
horčice, olivového oleja, čierneho korenia, majoránu, mletej červenej papriky a pretlačeného
cesnaku. Ten potom z marinády vyberieme a sprudka opečieme na oleji. Podlejeme
vodou a zvyškami marinády a zahustíme škrobom rozmiešaným vo vode.
 |
nastrúhaný chren |
 |
vykysnuté cesto na knedle |
 |
knedle vyformované z cesta |
 |
marinovaný seitan |
 |
knedle pripravené na parenie |
 |
hotový seitan s omáčkou |
Komentáre
Zverejnenie komentára