Vraj ešte rastú huby, tak ak nemáte na pláne nič zmysluplnejšie,
choďte sa poprechádzať do lesa. Asi vám nemusím hovoriť, aký je to balzam na dušu :)
Potrebujeme:
rôzne druhy húb, sójová omáčka, ryžový alebo iný ocot,
škrob na zahustenie, soľ, olej, čierne korenie, červená mletá paprika, nejaká
bylinka, čo máte doma – tymián, šalvia, rozmarín...
 |
takto sa my zvyčajne tešíme na hubách s rodinou a našimi babami |
Postup:
Ja som bohužiaľ nemala
čerstvé huby, ale tohtoročné zmrazené. Zvolila som mix húb – plávky, kuriatka,
hríby, modráky, suchohríby, jednoducho všetko, čo zbierate a máte radi.
Zmes húb dodá jedlu viacero chutí. Na cibuľku dajte nakrájané huby a opekajte
ich. Neskôr ich okoreňte, prihoďte nejakú bylinku, posoľte, kvapnite ryžového
octu a sójovej omáčky podľa chuti a povarte domäkka. Keď sú huby mäkké,
zahustite ich troškou škrobu rozpusteného vo vode. Ako prílohu som zvolila
zemiakové dolky (múka, 2 varené zemiaky, vajce, pohár mlieka, štipka soli, lyžička bezfosfátového prášku do pečiva), ktoré som piekla v elektrickom dolkovači. Pri pečení
som prišla na to, že sa na ňom dajú robiť aj také akoby košíčky a to tak,
že do jamky nalejete ceste a po chvíli, keď sa trošku pripečie spodok,
odoberiete lyžicou vrchnú časť a necháte dopiecť. Ak nemáte dolkovač, pokojne
si ich opečte na panvici.
 |
dolkovač v akcii |
 |
zmes húb |
 |
huby na cibuľke |
 |
hotová omáčka |
 |
omáčku môžte dozdobiť a dochutiť lyžicou kyslej smotany |
Komentáre
Zverejnenie komentára