Tekvicová v tekvičke
Cez víkend sme pozbierali posledné kúsky zeleniny,
porýľovali a pripravili pôdu na zimný odpočinok. Z kompostu nám sama vyrástla
obrovská plazivá rastlina a na nej dozrelo až teraz koncom októbra zopár krásnych
tekvíc. Bola šťavnatá, mäkučká, dokonca sa dala konzumovať aj s mäkkými jadierkami
a šupkou. Aj takéto zázraky sa občas dejú :)
Potrebujeme:
tekvica, zemiaky, olej, soľ, čierne korenie,
kurkuma, slnečnicové jadierka
Postup:
Na oleji chvíľu orestujeme nakrájanú tekvicu. Ja som použila aj vnútornú časť spolu s jadierkami.
Tie, keď sú mladé a čerstvé, sú veľmi lahodné, aspoň ja ich veľmi rada vyberám
a chrumkám surové. Pridáme 2 – 3 zemiaky, čierne korenie a trochu kurkumy,
zalejeme vodou (cca 1,5 litra) a necháme variť. Keď je všetko mäkké, polievku vymixujeme. Medzitým
si na suchej panvici opečieme slnečnicové jadierka, ktorými posypeme hotovú
polievku.
Komentáre
Zverejnenie komentára