Tekvicová v tekvičke

Cez víkend sme pozbierali posledné kúsky zeleniny, porýľovali a pripravili pôdu na zimný odpočinok. Z kompostu nám sama vyrástla obrovská plazivá rastlina a na nej dozrelo až teraz koncom októbra zopár krásnych tekvíc. Bola šťavnatá, mäkučká, dokonca sa dala konzumovať aj s mäkkými jadierkami a šupkou. Aj takéto zázraky sa občas dejú :)


Potrebujeme:
tekvica, zemiaky, olej, soľ, čierne korenie, kurkuma, slnečnicové jadierka

Postup:
Na oleji chvíľu orestujeme nakrájanú tekvicu. Ja som použila aj vnútornú časť spolu s jadierkami. Tie, keď sú mladé a čerstvé, sú veľmi lahodné, aspoň ja ich veľmi rada vyberám a chrumkám surové. Pridáme 2 – 3 zemiaky, čierne korenie a trochu kurkumy, zalejeme vodou (cca 1,5 litra) a necháme variť. Keď je všetko mäkké, polievku vymixujeme. Medzitým si na suchej panvici opečieme slnečnicové jadierka, ktorými posypeme hotovú polievku. 


Komentáre

Obľúbené príspevky