Lievance s ríbezľovou penou v čučoriedkovej omáčke

Ak máte chuť na sladké, urobte si minilievančeky s ríbeľovou penou v čučoriedkovej omáčke:

Potrebujeme:

Lievance:
·  1 vajce, 8 lyžíc celozrnnej špaldovej múky, 2 dcl mlieka alebo inej rastlinnej náhrady, štipka soli, 1 lyžica agáve sirupu, 1 lyžička bezfosfátového kypriaceho prášku, kokosový olej

Ríbezľová pena:
·   hrsť červených ríbezlí, plechovka kokosového mlieka, agáve sirup

Čučoriedková omáčka:
·   hrsť čučoriedok, 250 ml sójovej smotany, agáve sirup

Postup:
Mlieko s múkou a kypriacim práškom vymiešame tak, aby vznikla jednoliata zmes bez hrudiek. Pridáme vajcia, štipku soli, agáve a všetko spolu poriadne vyšľaháme. Na panvici zohrejeme kokosový olej a z oboch strán opekáme lievance.
Ríbezľovú penu si spravíme vyšľahaním kokosového mlieka. Z plechovky vychladeného kokosového mlieka vyberieme tuhšiu časť a tú vyšľaháme do peny. Pridať môžeme buď celé ríbezle, alebo len šťavu, ktorú potom zašľaháme do kokosovej peny. Dosladíme podľa chuti.
Čučoriedkovú omáčku pripravíme vymixovaním čerstvých alebo mrazených čučoriedok, agáve a sójovej smotany. Servírovať môžete vychladené, ale aj teplé, akurát ríbezľovú penu je potrebné poriadne vychladiť alebo ju môžete i zamraziť.




Komentáre

Obľúbené príspevky