Lievance s ríbezľovou penou v čučoriedkovej omáčke
Ak máte chuť na sladké, urobte si minilievančeky s ríbeľovou penou v čučoriedkovej omáčke:
Lievance:
· 1 vajce, 8 lyžíc celozrnnej
špaldovej múky, 2 dcl mlieka alebo inej rastlinnej náhrady, štipka soli, 1 lyžica agáve sirupu, 1 lyžička bezfosfátového kypriaceho
prášku, kokosový olej
Ríbezľová pena:
· hrsť červených ríbezlí, plechovka kokosového mlieka, agáve sirup
Čučoriedková omáčka:
· hrsť čučoriedok, 250 ml sójovej
smotany, agáve sirup
Postup:
Mlieko s múkou a kypriacim práškom vymiešame tak, aby vznikla
jednoliata zmes bez hrudiek. Pridáme
vajcia, štipku soli, agáve a všetko spolu poriadne vyšľaháme. Na panvici
zohrejeme kokosový olej a z oboch strán opekáme lievance.
Ríbezľovú penu si spravíme vyšľahaním kokosového mlieka.
Z plechovky vychladeného kokosového mlieka vyberieme tuhšiu časť a tú
vyšľaháme do peny. Pridať môžeme buď celé ríbezle, alebo len šťavu, ktorú potom
zašľaháme do kokosovej peny. Dosladíme podľa chuti.
Čučoriedkovú omáčku pripravíme
vymixovaním čerstvých alebo mrazených čučoriedok, agáve a sójovej
smotany. Servírovať môžete vychladené, ale aj teplé, akurát ríbezľovú penu je
potrebné poriadne vychladiť alebo ju môžete i zamraziť.
Komentáre
Zverejnenie komentára