Pečené cícerové guľky v zelenine
Pred pár dňami som piekla guľky podobné falafelu.
Nerada by som ich nazývala falafel, keďže som ho nikdy predtým nejedla, takže
ani netuším, ako by mal chutiť. Taktiež som ten môj recept trošku „poslovenštila“
a namiesto koriandru a rímskej rasce som dala koreniny a bylinky
typickejšie skôr pre slovenskú kuchyňu.
Potrebujeme:
cícer, cibuľa, cesnak, soľ, ovsené vločky, celozrnná
ražná múka, rozmarín, petržlen, pažítka, tymián, čierne korenie, majorán
Postup:
Suchý cícer dáme na noc namočiť do hrnca s vodou.
Na druhý deň vodu vylejeme a cícer rozmixujeme na kašu. Pridáme nakrájanú ovsené vločky, cibuľu, cesnak, soľ, čierne korenie a bylinky, ktoré doma nájdeme a všetko
spolu ešte raz zmixujeme. Vznikla kaša, ktorú som ešte zahustila celozrnnou
ražnou múkou, aby sa zo zmesi dali tvarovať malé guľky. Tie som potom opekala
na panvici, nie plnej oleja, ale skôr suchej s niekoľkými kvapkami oleja. Ako
prílohu som zvolila grilovanú cuketu, paradajky, červenú papriku, listový šalát a stopkový zeler.
Šalát som dochutila citrónovou šťavou, soľou a olivovým olejom.
Komentáre
Zverejnenie komentára