Caprese z domácich rajčín

Tak sme opäť tento rok vypestovali niekoľko kíl sladučkých domácich rajčín. Na terase sa doteraz teším z mini rastliniek cherry rajčín a na záhrade zas máme rôzne druhy veľkých rajčín. Šalát caprese chutí najlepšie z domácich rajčín. Robievame ho z čerstvých ingrediencií, ale aj tepelne upravený. Ten teplý robím tak, že si nakrájam rajčiny a jemne opečiem na olivovom oleji a potom dám na každú rajčinu rozpustiť plátok mozzarelly, posypem soľou a nakrájanou čerstvou bazalkou.





Potrebujeme:
mozzarella, rajčiny, olivový olej, čerstvá bazalka, soľ

Postup:
Rajčiny a mozzarellu si nakrájame na kúsky ľubovoľných tvarov. Dáme do misky a posolíme. V mažiari popučíme zopár čerstvých bazalkových lístkov a zalejeme olivovým olejom. Bazalku v ňom poriadne vymiešame a týmto bazalkovým olejom polejeme rajčiny a mozzarellu. K šalátu sa hodí jemne opečená bageta chlebík či pečivo.

moje cherry na terase v bazéne
mini mozzarellky, cherry, bazalka



Komentáre

Zverejnenie komentára

Obľúbené príspevky