Ryžové rezance so zeleninou

Základom pre dobré ryžové rezance je kúpa kvalitných cestovín. Skúste sa po nich popozerať v ázijských obchodoch alebo v špecializovaných  bio predajniach. Veľakrát sa mi stalo, že keď sme kúpili ryžové rezance niekde v klasických obchodoch, zlepili sa do jednej veľkej lepkavej gule a nedali sa jesť.


Potrebujeme:
250 g ryžových rezancov,  3 stredne veľké mrkvy, 1 menšia cuketa, čínska kapusta, olej, tamari, čierne korenie

Postup:
Cestoviny vložíme do teplej vody a necháme ich v nej aspoň 15 minút. Po čase pekne zmäknú a dovaria sa na záver spolu so zeleninou. Medzitým si očistíme zeleninu. Mrkvu nastrúhame škrabkou na zemiaky na dlhšie pásiky. Kapustu nakrájame na tenké pásiky a cuketu na malé kocky. Na rozpálený olej pomelieme čierne korenie, pridáme mrkvu, ktorú zľahka osmažíme. Všetky druhy zeleniny musia ostať polotvrdé - jemne chrumkavé. Keď je mrkva hotová, vyberieme ju do misky a do woku pridáme kapustu, ktorú taktiež jemne osmažíme a vyberieme von. Priebežne dopĺňame olej, ak je potrebné. Na záver pridáme na kocky nakrájanú cuketu a osmažíme. Vyberieme z woku a opäť prilejeme trošku oleja a keď je rozpálený, pridáme od vody odtečené ryžové rezance, miešame, aby sa nám nezlepili. Potom pridáme podľa chuti omáčku tamari a pomiešame, nech sa spojí s rezancami. Keď rezance zmäknú, odstavíme ich a vmiešame do nich zeleninu.

Komentáre

  1. evet önce Yemek Tarifleri tarifleri bulabilirsiniz
    daha sonra aradan güzel bir üçgen kek yapabilir sıcacık bir tatlı olarak ikram edebilirsiniz

    OdpovedaťOdstrániť

Zverejnenie komentára

Obľúbené príspevky