Brokolicová polievka
Môj postup na prípravu
brokolicovej polievky je veľmi jednoduchý. Nezahusťujem ju múkou ani smotanou. K jej
výbornej chuti a akurátnej konzistencii stačia zemiaky, cibuľa a samotná
brokolica.
Potrebujeme:
brokolica, cibuľa, zemiaky, olej,
morská soľ
Postup:
Očistíme cibuľu a ošúpeme zemiaky.
Cibuľu nakrájame a vložíme restovať do hrnca s lyžicou oleja.
Očistené zemiaky nakrájame na kocky a pridáme k cibuli. Posolíme a podlejeme
pohárom vody. Necháme variť, kým nebudú zemiaky polomäkké. Potom k nim pridáme zopár hlavičiek brokolice, podľa potreby podlejeme vodou a uvaríme tak,
aby si ešte brokolica zachovala peknú zelenú farbu. Čiže ju nevaríme úplne na
kašu, ale skôr sparíme, nech si zachová nejaké vitamíny a má aj lepšiu chuť. Následne polievku zmixujeme, podľa chuti dosolíme a servírujeme. Ak chcete mat polievku hustejšiu, dajte menej vody, prípadne vložte jeden zemiak navyše. Ja som ju na záver pokvapkala kokosovým
mliekom a olivovým olejom a posypala najemno nakrájanou čerstvou
brokolicou.
Komentáre
Zverejnenie komentára