Brokolicová polievka

Môj postup na prípravu brokolicovej polievky je veľmi jednoduchý. Nezahusťujem ju múkou ani smotanou. K jej výbornej chuti a akurátnej konzistencii stačia zemiaky, cibuľa a samotná brokolica.


Potrebujeme:
brokolica, cibuľa, zemiaky, olej, morská soľ

Postup:
Očistíme cibuľu a ošúpeme zemiaky. Cibuľu nakrájame a vložíme restovať do hrnca s lyžicou oleja. Očistené zemiaky nakrájame na kocky a pridáme k cibuli. Posolíme a podlejeme pohárom vody. Necháme variť, kým nebudú zemiaky polomäkké. Potom k nim pridáme  zopár hlavičiek brokolice, podľa potreby podlejeme vodou a uvaríme tak, aby si ešte brokolica zachovala peknú zelenú farbu. Čiže ju nevaríme úplne na kašu, ale skôr sparíme, nech si zachová nejaké vitamíny a má aj lepšiu chuť. Následne polievku zmixujeme, podľa chuti dosolíme a servírujeme. Ak chcete mat polievku hustejšiu, dajte menej vody, prípadne vložte jeden zemiak navyše. Ja som ju na záver pokvapkala kokosovým mliekom a olivovým olejom a posypala najemno nakrájanou čerstvou brokolicou.






Komentáre

Obľúbené príspevky