Hlivový vegeguláš
Upiekla som špaldovo-ražný
chlieb, navarila hustý hlivový vegánsky guláš, k tomu pivko a popritom
sa veľa fotilo... a čo z toho vyjde, uvidíte neskôr, sledujte nás aj
naďalej :)
Potrebujeme:
300 g hlivy, 7 stredných
zemiakov, 4 cibule, 5 – 7 strúčikov cesnaku, lečo alebo čerstvá paradajka a paprika,
paradajkové pyré, olej, rasca, čierne korenie, majorán, mletá červená paprika
Postup:
Cibuľu nakrájame na kocky, a dáme
do hrnca na rozohriaty olej. Chvíľu opekáme, pridáme rascu a čierne korenie.
Priebežne miešame a pridáme na kocky nakrájanú hlivu. Tú opekáme, pokiaľ
nechytí zlatistú farbu. Potom pridáme nadrobno nakrájaný cesnak, následne mletú
červenú papriku a zalejeme vodou. Hlivu necháme dusiť a medzitým si
očistíme a nakrájame zemiaky, ktoré vložíme variť ku hlive. Prilejeme vodu a varíme domäkka. Ak máme čerstvú
zeleninu a nie lečo, tak ju restujeme už spolu s cibuľou a hlivou. Lečo stačí dať aj neskôr. Keď
je hliva, zemiaky aj zelenina mäkká, pridáme 2 – 3 lyžice paradajkového pyré.
Guláš na záver zahustíme asi dvomi postrúhanými zemiakmi, dokoreníme, dosolíme, pridáme
majorán, prípadne čili a chvíľu ešte povaríme.
Komentáre
Zverejnenie komentára