Hlivový vegeguláš

Upiekla som špaldovo-ražný chlieb, navarila hustý hlivový vegánsky guláš, k tomu pivko a popritom sa veľa fotilo... a čo z toho vyjde, uvidíte neskôr, sledujte nás aj naďalej :)



Potrebujeme:
300 g hlivy, 7 stredných zemiakov, 4 cibule, 5 – 7 strúčikov cesnaku, lečo alebo čerstvá paradajka a paprika, paradajkové pyré, olej, rasca, čierne korenie, majorán, mletá červená paprika

Postup:
Cibuľu nakrájame na kocky, a dáme do hrnca na rozohriaty olej. Chvíľu opekáme, pridáme rascu a čierne korenie. Priebežne miešame a pridáme na kocky nakrájanú hlivu. Tú opekáme, pokiaľ nechytí zlatistú farbu. Potom pridáme nadrobno nakrájaný cesnak, následne mletú červenú papriku a zalejeme vodou. Hlivu necháme dusiť a medzitým si očistíme a nakrájame zemiaky, ktoré vložíme variť ku hlive. Prilejeme vodu a varíme domäkka. Ak máme čerstvú zeleninu a nie lečo, tak ju  restujeme už spolu s cibuľou a hlivou. Lečo stačí dať aj neskôr. Keď je hliva, zemiaky aj zelenina mäkká, pridáme 2 – 3 lyžice paradajkového pyré. Guláš na záver zahustíme asi dvomi postrúhanými zemiakmi, dokoreníme, dosolíme, pridáme majorán, prípadne čili a chvíľu ešte povaríme. 



Komentáre

Obľúbené príspevky