Bryndzový posúch zo špaldovej múky

Cez víkend som upiekla dva veľké bryndzové posúchy. Ak je sezóna a máte čerstvý kôpor, pažítku či mladú čerstvú cibuľovú vňať, nakrájajte bylinky nadrobno a dajte na posúch. Zvýrazníte farby, chute a dodáte telu mnoho cenných vitamínov. Ja zatiaľ svoje bylinky nemám, tak len takto skromne a jednoducho:


Potrebujeme:
200 g ražnej a 200 g špaldovej múky, 1/3 kocky droždia, lyžička cukru, soľ, 200 g bryndze, 3 v šupke uvarené zemiaky, 1 vajce

Postup:
Z múky, vlažnej vody, droždia lyžičky soli a cukru spravíme klasické kysnuté cesto ako na chlieb. Necháme ho vykysnúť asi 30 minút. Potom spravíme 2 posúchy. Na plech dáme trochu oleja, a na ňom ručne vyformujeme posúch. Vnútro roztlačíme na tenšiu hrúbku a okraje necháme hrubšie. Do stredu dáme bryndzovú plnku, ktorú si spravíme zmiešaním uvarených, popučených zemiakov a jedného vajca. Plnku už nesolíme, bryndza jej dodá dostatočnú slanosť. Posúch necháme chvíľu kysnúť a potom dáme piecť do rúry.



bryndza zmiešaná so zemiakmi


plnka bez vajca - je suchšia

plnka s vajcom - ľahšie sa natiera




Komentáre

Obľúbené príspevky