Cez víkend som upiekla dva veľké bryndzové posúchy. Ak je sezóna a máte čerstvý kôpor, pažítku či mladú čerstvú cibuľovú vňať, nakrájajte bylinky nadrobno a dajte na posúch. Zvýrazníte farby, chute a dodáte telu mnoho cenných vitamínov. Ja zatiaľ svoje bylinky nemám, tak len takto skromne a jednoducho:
Potrebujeme:
200 g ražnej a 200 g špaldovej
múky, 1/3 kocky droždia, lyžička cukru, soľ, 200 g bryndze, 3 v šupke
uvarené zemiaky, 1 vajce
Postup:
Z múky, vlažnej vody,
droždia lyžičky soli a cukru spravíme klasické kysnuté cesto ako na
chlieb. Necháme ho vykysnúť asi 30 minút. Potom spravíme 2 posúchy. Na plech
dáme trochu oleja, a na ňom ručne vyformujeme posúch. Vnútro roztlačíme na
tenšiu hrúbku a okraje necháme hrubšie. Do stredu dáme bryndzovú plnku,
ktorú si spravíme zmiešaním uvarených, popučených zemiakov a jedného
vajca. Plnku už nesolíme, bryndza jej dodá dostatočnú slanosť. Posúch necháme
chvíľu kysnúť a potom dáme piecť do rúry.
 |
bryndza zmiešaná so zemiakmi |
 |
plnka bez vajca - je suchšia |
 |
plnka s vajcom - ľahšie sa natiera |
Komentáre
Zverejnenie komentára