Valentínsky mungo burger
Valentín sa blíži, čo tak potešiť
vašu polovičku nejakým vlastnoručne urobeným prekvapkom? Môžete napríklad vykrojiť srdce zo sendviča, urobiť srdiečkové palacinky alebo upečte koláč v tvare srdca či
skúste tento valentínsky burger:
Potrebujeme:
½ šálky mungo fazuliek, ½ cibule,
3 strúčiky cesnaku, 1 uvarený zemiak, 1 vajce, 50 g tvrdého syra, kukuričná
strúhanka, soľ, čierne korenie, majorán, mletá červená paprika
Postup:
Mungo fazuľky dáme na noc do
hrnca s vodou. Na druhý deň vodu vymeníme a fazuľky v osolenej vode
domäkka uvaríme. Keď sú mäkké, zlejeme z nich vodu a popučíme vidličkou.
Po vychladnutí k zmesi pridáme nadrobno nakrájanú cibuľu,
cesnak, vajce, zahustíme 1 uvareným rozpučeným zemiakom a nastrúhaným syrom,
posolíme a okoreníme. Vznikne nám tvarovateľná zmes, z ktorej urobíme
fašírky. Tie obaľujeme v strúhanke, ja som použila kukuričnú, ktorú
zvyknem kupovať v bio obchodoch. Fašírky opečieme z oboch strán a môžeme
vložiť do žemle so zeleninou. Ja som použila čínsku kapustu, čerstvú uhorku,
bielu reďkovku, zavárané feferóny a pór. Poliala som ju dresingom, ktorý
som urobila zmiešaním lyžičky dijónskej horčice, medu a dvoch lyžíc bieleho
jogurtu.
Komentáre
Zverejnenie komentára