Chrumkavé zemiaky s plnkou z údeného tofu
Trošku som sa flákala, lebo sa mi pokazil počítač. Ale
vďaka Janíčkovi, ktorý mi ho dal do parády, vás môžem opäť inšpirovať skvelým a jednoduchým
receptom. Uvedomila som si akúsi závislosť na tom kuse umelej hmoty plnej rôznych
káblikov a neviemčoho. Vlastne chýbala mi najmä moja hudba a môj guláš
receptov. Tak som konečne s ním, púšťam si obľúbený výber piesní, spievam si svoje hity a píšem
o fajnových zemiakoch:
zemiaky, údené tofu, mladá jarná cibuľka, tvrdý syr, čierne
korenie, soľ, olej
Postup:
Zemiaky uvaríme v šupke vo vode s troškou soli
a rasce. Keď sú uvarené, prekrojíme ich napoly a vydlabeme. Vydlabané
zemiaky poukladáme na olejom vymastený pekáč, posolíme a dáme nachvíľu
pripiecť do rúry. Medzitým si urobíme náplň. Zmes vydlabaných zemiakov popučíme a zmiešame
s postrúhaným údeným tofu, nakrájanou cibuľkou spolu s vňaťou, soľou
a čerstvo namletým čiernym korením. Vytvarujeme guľky a vložíme ich do pripečených zemiakov. Opäť dáme zapiecť a keď
chytia farbu, navrch položíme plátok tvrdého syra. Výborne chutia s kyslým
mliekom.
Komentáre
Zverejnenie komentára