Šampiňónový perkelt s tempehom a špaldovými haluškami
Konečne mi z jedného handmade eshopu dorazili nádherné misky z dreva, tak som sa rozhodla nastajlovať do nich takýto fajnový šampiňónový perkelt:
šampiňóny,
smotana na varenie, cibuľa, soľ, olej,
údený tempeh, špaldová múka, vajce, voda, čierne korenie, mletá červená paprika
Postup:
Nadrobno pokrájanú cibuľu osmažíme
na oleji. Keď je jemne pripečená, pridáme k nej nakrájané šampiňóny.
Niekoľko minút ich restujeme, posolíme a okoreníme. Keď chytia zlatistú farbu,
posypeme ich mletou červenou paprikou. Chvíľu miešame, podlejeme troškou vody a necháme
dusiť. Keď sú šampiňóny udusené, zalejeme ich smotanou na varenie a v prípade
potreby zahustíme múkou alebo škrobom. Necháme prevrieť a môžeme podávať s domácimi
haluškami. Ja som robila halušky zo špaldovej múky, vajca, soli a vody.
Všetky ingrediencie spolu zmiešame do nie príliš hustého cesta a nahádžeme
do vriacej vody. Jedlo si tiež môžete obohatiť o pečený údený tempeh, ten
som len jemne posolila, okorenila a opiekla na olivovom oleji.
Komentáre
Zverejnenie komentára