Fialková polievka

Uvažovala som, prečo je pomenovaná červená kapusta červenou, keď je v skutočnosti fialová a biela bielou, keď je zelená. Ak to viete, dajte mi vedieť. Tu je tá moja fialková polievka:


Potrebujeme:
červená kapusta, 2 zemiaky, 1 cibuľa, olej, soľ, rasca, majorán

Postup: 
Nakrájame si cibuľu, kapustu a zemiaky. Cibuľu jemne osmažíme na oleji, na ňu pridáme kapustu, chvíľku miešame a zalejeme vodou. Pridáme zemiaky, osolíme, dáme trochu rasce a varíme do zmäknutia. Keď je všetko mäkké, zmixujeme polievku a posypeme rozdrveným majoránom. Môžeme servírovať. Ja som polievku ozdobila vrchnou časťou hlúbu čerstvej kapusty, listami bazalky a vňaťou z mladej cibuľky, ktorú sme si ešte koncom leta stihli nasadiť a teraz žneme úrodu :)

Komentáre

Obľúbené príspevky