Fialková polievka
Uvažovala som, prečo je pomenovaná červená kapusta
červenou, keď je v skutočnosti fialová a biela bielou, keď je
zelená. Ak to viete, dajte mi vedieť. T u je tá moja fialková polievka:
červená kapusta, 2 zemiaky, 1 cibuľa,
olej, soľ, rasca, majorán
Postup:
Nakrájame si cibuľu, kapustu a zemiaky. Cibuľu jemne
osmažíme na oleji, na ňu pridáme kapustu, chvíľku miešame a zalejeme vodou.
Pridáme zemiaky, osolíme, dáme trochu rasce a varíme do zmäknutia.
Keď je všetko mäkké, zmixujeme polievku a posypeme rozdrveným majoránom. Môžeme servírovať. Ja som polievku
ozdobila vrchnou časťou hlúbu čerstvej kapusty, listami bazalky a vňaťou z mladej
cibuľky, ktorú sme si ešte koncom leta stihli nasadiť a teraz žneme úrodu :)
Komentáre
Zverejnenie komentára