Tvarohovo-medové šúľance
Dnes si naše hladošky pochutili na tvarohových šúľancoch osladených medom. A tu sú tri taniere pre tri hladné krky:
![]() |
s maslom |
![]() |
s medom |
![]() |
s brusnicami |
zemiaky, polohrubá múka, vajce, voda, tvaroh, biely
jogurt, med, škorica
Postup:
Uvaríme si tri stredne veľké zemiaky v šupke. Keď sú
mäkké, vyberieme ich, ošúpeme a vidličkou roztlačíme. Pridáme jedno vajce,
trochu vody, štipku soli a zahustíme múkou. Vymiesime cesto, ktoré by
nemalo byť veľmi hutné, ale vláčne a zároveň nelepivé. Rozdelíme si ho na
menšie časti a šúľame. Ja som si urobila pár väčších šúľancov a tie som
potom nakrájala na drobné kúsky. Nešúľala som každý malý kúsok zvlášť, ale
takto som si to zjednodušila. Dáme variť vodu a keď je vriaca, hodíme do
nej šúľance a varíme cca 10 - 15 minút. Keď sú uvarené, zlejeme z nich
vodu a zmiešame so sladkou tvarohovou omáčkou. Tú si spravíme zmiešaním tvarohu,
bieleho jogurtu, štipky škorice a medu.
Komentáre
Zverejnenie komentára