Špenátové placky s jogurtovo-cesnakovým dipom

Sú nádherné slnečné jarné dni, všetko sa prebúdza, jarné kvietky sú vo svojom rozkvete, stromy pučia, niektoré už kvitnú... Jar je čarovné ročné obdobie. Aj v záhradke sa nám už prebudila cibuľka, hrášok aj reďkovka. Špenát ešte nemáme, ale tržnice sú už zásobené. Dnes som piekla špenátové placky:

Potrebujeme:
špenát, zemiaky, celozrnná múka, jogurt, cesnak, mladá cibuľka, soľ, čierne korenie, olej
Postup:
Čerstvé špenátové listy oblanšírujeme, tj. na sitku ich sparíme vriacou vodou a následne zachladíme studenou. Ak máte mrazené špenátové listy, dajte ich rozmraziť a vytlačte z nich prebytočnú vodu. Špenátové listy zmiešajte s najemno nastrúhanými zemiakmi, pretlačeným cesnakom, nakrájanou mladou cibuľkou spolu s vňaťou, soľou a čerstvo namletým čiernym korením. Zahustíme celozrnnou múkou a vysmážame placky. 
Placky môžeme servírovať s jogurtovo-cesnakovým dipom, ktorý si spravíme zmiešaním jogurtu s pretlačeným cesnakom a soľou. Tanierik mám tentoraz od starej mamy. Stále je krásny a ako nový. Starí rodičia už nie sú medzi nami, ale pár tanierikov ostalo, na pamiatku...

Komentáre

Obľúbené príspevky