Karfiolové chia fašírky

Nedávno sme si kúpili chia semienka a pchám ich všade, kde sa dá. Vyzerajú ako také miniatúrne fazuľky a majú vraj päťkrát viac vápnika ako mlieko, množstvo bielkovín, draslíka, antioxidantov, železa, vlákniny, vitamínov skupiny B a vysoký obsah omega-3 a omega-6 mastných kyselín. Najčastejšie si ich dávam do jogurtu alebo smoothie, posypať si nimi môžete aj šaláty alebo polievky.



Potrebujeme:
karfiol, chia semienka, ovsené vločky, celozrnná ražná  múka, tvrdý syr, vajce, čerstvá petržlenová vňať, čierne korenie, soľ, kukuričná strúhanka

Postup:
Karfiol uvaríme v slanej vode a nadrobno nakrájame. Do trošky vody, v ktorej sa varil, dáme namočiť chia semienka. Tie potom spolu s petržlenovou vňaťou, ovsenými vločkami, strúhaným syrom a vajcom pridáme ku karfiolu. Podľa chuti dosolíme, okoreníme a zahustíme celozrnnou múkou. Na dosku si nasypeme strúhanku (ja som mala kukuričnú, môžete dať pokojne aj obyčajnú), a tvarujeme fašírky, ktoré obalíme v strúhanke a opečieme z každej strany na panvici.





Komentáre

Zverejnenie komentára

Obľúbené príspevky