Karfiolové chia fašírky
Nedávno sme si kúpili chia semienka a pchám ich všade,
kde sa dá. Vyzerajú ako také miniatúrne fazuľky a majú vraj päťkrát viac
vápnika ako mlieko, množstvo bielkovín, draslíka, antioxidantov, železa,
vlákniny, vitamínov skupiny B a vysoký obsah omega-3 a omega-6
mastných kyselín. Najčastejšie si ich dávam do jogurtu alebo smoothie, posypať
si nimi môžete aj šaláty alebo polievky.
Potrebujeme:
karfiol, chia semienka, ovsené vločky, celozrnná ražná múka, tvrdý syr, vajce, čerstvá petržlenová
vňať, čierne korenie, soľ, kukuričná strúhanka
Postup:
Karfiol uvaríme v slanej vode a nadrobno
nakrájame. Do trošky vody, v ktorej sa varil, dáme namočiť chia semienka. Tie potom
spolu s petržlenovou vňaťou, ovsenými vločkami, strúhaným syrom a vajcom
pridáme ku karfiolu. Podľa chuti
dosolíme, okoreníme a zahustíme celozrnnou múkou. Na dosku si nasypeme
strúhanku (ja som mala kukuričnú, môžete dať pokojne aj obyčajnú), a tvarujeme
fašírky, ktoré obalíme v strúhanke a opečieme z každej strany na
panvici.
Prosim uviest mnozstva surovin..
OdpovedaťOdstrániť