Conchiglioni s hlivovou omáčkou

Conchiglioni sú výborné v tom, že sa dajú kadečím naplniť, vyzerajú krásne na tanieri, hodia sa na predjedlá či jednohubky, ale pokojne ich môžete servírovať ako hlavné jedlo.


Potrebujeme:
cestoviny conchiglioni, hliva, papriková pasta, paradajkové pyré, cibuľa, čierne korenie, mletá červená paprika, soľ, olej, smotana

Postup:
Nadrobno pokrájanú cibuľu dáme restovať na rozohriaty olej. Keď je jemne opečená, pridáme nakrájanú hlivu. Opekáme a miešame, kým sa nezačne pripekať. Potom pridáme mletú červenú papriku, chvíľu miešame a podlejeme vodou. Posolíme, okoreníme a necháme domäkka uvariť. Potom pridáme dve lyžice domácej paprikovej pasty (ak nemáte, pridajte čerstvú nakrájanú papriku) a taktiež cca 2 lyžice paradajkového pyré. Môžeme aj jemne prisladiť, ak sa vám zdá omáčka kyslejšia a kto má rád pikantné, nech si pridá čili. Na záver celú omáčku zjemníme sladkou smotanou, podľa chuti dosolíme, naplníme ňou conchiglioni a ozdobíme lístkami mladej rukoly .

Komentáre

Obľúbené príspevky