Ochutnávka vegetariánskej tlačenky
Dnes tu nepridávam môj vlastný recept na tlačenku. Tentoraz som si
to zjednodušila a kúpila hotový polotovar, ktorý som chcela ochutnať a podeliť
sa s vami o moju skúsenosť z tohto jedla.
Pred niekoľkými dňami som si prezerala rôzne eshopy so zdravou výživou a natrafila som na jeden veľmi prehľadný eshop s názvom Bioland.sk. Disponuje dvomi kamennými predajňami v Bratislave a v Pezinku. Okrem toho prevádzkuje v Bratislave aj reštauráciu. Tú som ešte nenavštívila, ale určite sa tam raz s rodinkou vyberieme, pretože ponuka ich jedál je viac než lákavá.
Eshop má veľmi širokú ponuku všakovakých zdravých surovín.
Nás zaujala tentoraz tlačenka pre vegetariánov a vegánov od českej firmy
Salve Natura. Hneď ako sme ju videli, chceli sme ju s mužom vyskúšať. Má nízku energetickú hodnotu (340kJ/100g),
obsah tuku a soli je vhodná pre všetky typy redukčných diét. Výrobok
prešiel tzv. zdravým údením –
ide o údenie tekutým dymom, ktorý neobsahuje nebezpečné karcinogénne
látky, pretože tie sú z neho odstránené počas procesu jeho vzniku.
Informácie o tomto výrobku zneli fajn, preto som bola
zvedavá na samotnú chuť. V záhradke som si odtrhla mladú cibuľku,
nakrájala a posypala ňou tlačenku. Pokropila vínnym octom a špecialita
bola na svete. K tomu som upiekla domáci celozrnný chlieb a začali sme
ochutnávať.
Tlačenka je trošku mäkšia a na začiatku sa mierne
rozpadávala, no v strede sa už dala pekne krájať na kolieska. Je jemná a výborne
dochutená, nemá v sebe žiadne čudné chrúmajúce neidentifikovateľné
ingrediencie ako zvykne mať mäsová tlačenka. Chuť má veľmi podobnú tej mäsovej.
Na Slovensku som ju zatiaľ našla len v Biolande a jej cena sa mi
zdala trošku vysoká. Za 320 gramov zaplatíte cca 3,20 eur. Žeby som sa radšej
pustila do vlastného vyrábania tlačenky? :)
![]() |
môj celozrnný ražný chlebík posypaný slnečnicovými semienkami |
Komentáre
Zverejnenie komentára