Špaldové pečiatkové keksíky

My sa už s mojimi malými pomocníčkami nevieme dočkať Vianoc, preto sme dnes začali piecť prvé vianočné koláčiky. Nedávno som si zadovážila pečiatky, takže celý tento recept bol jedným veľkým experimentom, ktorý ale nakoniec dopadol celkom fajn. Keksíky sa nám síce nepodarili extra dokonalé, no vyrábali a piekli sme ich s láskou a veľkou chuťou do práce. A to v týchto našich zdravých keksíkoch aj bolo cítiť :)


Potrebujeme:
2 hrnčeky hladkej špaldovej múky, 1 vajce, 125 g masla, 4 lyžice medu, nastrúhaná kôra z 1 bio citróna, 2 lyžičky škorice, pol lyžičky morskej soli

Postup:
Špaldovú múku nasypeme do misky. Pridáme jedno vajce, maslo izbovej teploty, 4 lyžice medu, prisypeme škoricu a soľ. Do tejto voňavej zmesi nastrúhame kôru z umytého bio citróna. Citrónová kôra dodá keksíkom vláčnosť a sviežu chuť. Celú zmes poriadne vymiešame. Mne sa najlepšie miešalo rukou. Keď sa spoja všetky ingrediencie, cesto dáme na niekoľko hodín odležať do chladničky. Potom ho vyberieme a na pomúčenej doske vyvaľkáme na cca 0,5 cm hrúbku. Formičkou vykrojíme kruh a pečiatkou spravíme odtlačok. Formičky a pečiatky si nezabudnite priebežne posýpať múkou, aby sa vám cesto nelepilo. Taktiež nezabúdajte ani na dosku a valček. Vykrojené keksíky ukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie a dáme piecť do vyhriatej rúry na cca 180 stupňov. 








Komentáre

  1. Urcite vas receptik vyskusam, vyzeraju uzasne. Kde ste prosim zohnali take krasne peciatky? Dakujem :-)

    OdpovedaťOdstrániť
  2. dakujem :) zohnala som ich v tchibo.sk, ale to bola taka predvianocna akcia, ale mam aj ine od tescomy, skuste sa popozerat v domacich potrebach..

    OdpovedaťOdstrániť

Zverejnenie komentára

Obľúbené príspevky