Špaldové pečiatkové keksíky
My sa už s mojimi malými pomocníčkami nevieme dočkať Vianoc, preto sme dnes začali piecť prvé vianočné
koláčiky. Nedávno som si zadovážila pečiatky, takže celý tento recept bol jedným veľkým experimentom, ktorý ale nakoniec dopadol celkom fajn. Keksíky sa
nám síce nepodarili extra dokonalé, no vyrábali a piekli sme ich s láskou
a veľkou chuťou do práce. A to v týchto našich zdravých
keksíkoch aj bolo cítiť :)
Potrebujeme:
2 hrnčeky hladkej
špaldovej múky, 1 vajce, 125 g masla, 4 lyžice medu, nastrúhaná kôra z 1 bio
citróna, 2 lyžičky škorice, pol lyžičky morskej soli
Postup:
Špaldovú múku nasypeme do misky. Pridáme jedno vajce, maslo izbovej
teploty, 4 lyžice medu, prisypeme škoricu a soľ. Do tejto voňavej zmesi
nastrúhame kôru z umytého bio citróna. Citrónová kôra dodá keksíkom
vláčnosť a sviežu chuť. Celú zmes poriadne vymiešame. Mne sa najlepšie
miešalo rukou. Keď sa spoja všetky ingrediencie, cesto dáme na niekoľko hodín odležať do
chladničky. Potom ho vyberieme a na pomúčenej doske vyvaľkáme na cca 0,5
cm hrúbku. Formičkou vykrojíme kruh a pečiatkou spravíme odtlačok.
Formičky a pečiatky si nezabudnite priebežne posýpať múkou, aby sa vám
cesto nelepilo. Taktiež nezabúdajte ani na dosku a valček. Vykrojené
keksíky ukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie a dáme piecť do
vyhriatej rúry na cca 180 stupňov.
Urcite vas receptik vyskusam, vyzeraju uzasne. Kde ste prosim zohnali take krasne peciatky? Dakujem :-)
OdpovedaťOdstrániťdakujem :) zohnala som ich v tchibo.sk, ale to bola taka predvianocna akcia, ale mam aj ine od tescomy, skuste sa popozerat v domacich potrebach..
OdpovedaťOdstrániť