Kurkumové tofu so zeleninovou tarhoňou a karí zelerovou omáčkou

Kto má rád pestrosť chutí, vôní a ingrediencií, tu je jedna z inšpirácií k výdatnému, zdravému a farebnému jedlu.


Potrebujeme:
tarhoňa, mrkva, kukurica, brokolica, tofu, stopkový zeler, smotana na šľahanie alebo kokosové mlieko, kurkuma, karí, olivový olej, soľ, rímska rasca

Postup:
Očistíme si mrkvu a nadrobno nakrájame. Nadrobno si nakrájame aj brokolicu. Mrkvu dáme restovať na rozpálený olej, po chvíli pridáme brokolicu a mrazenú kukuricu, podlejeme vodou, posolíme a necháme asi 5 minút dusiť. Zeleninu zmiešame s uvarenou tarhoňou a prílohu máme hotovú. Tofu nakrájame na kúsky, posolíme, posypeme kurkumou a pokvapkáme olivovým olejom. Necháme chvíľu marinovať a potom z oboch strán opečieme na panvici. Na záver si nakrájame stopkový zeler (stačia nám 1 - 2 stopky). Nakrájaný zeler dáme na panvicu s olivovým olejom, posypeme soľou, rímskou rascou a karí korením, pomiešame a zalejeme smotanou alebo kokosovým mliekom. Prevaríme a omáčka je hotová.



Komentáre

Obľúbené príspevky