Kurkumové tofu so zeleninovou tarhoňou a karí zelerovou omáčkou
Kto má rád pestrosť chutí, vôní a ingrediencií,
tu je jedna z inšpirácií k výdatnému, zdravému a farebnému jedlu.
Potrebujeme:
tarhoňa, mrkva, kukurica,
brokolica, tofu, stopkový zeler, smotana na šľahanie alebo kokosové mlieko, kurkuma,
karí, olivový olej, soľ, rímska rasca
Postup:
Očistíme si mrkvu a nadrobno
nakrájame. Nadrobno si nakrájame aj brokolicu. Mrkvu dáme restovať na rozpálený
olej, po chvíli pridáme brokolicu a mrazenú kukuricu, podlejeme vodou,
posolíme a necháme asi 5 minút dusiť. Zeleninu zmiešame s uvarenou tarhoňou
a prílohu máme hotovú. Tofu nakrájame na kúsky, posolíme, posypeme kurkumou
a pokvapkáme olivovým olejom. Necháme chvíľu marinovať a potom z oboch
strán opečieme na panvici. Na záver si nakrájame stopkový zeler (stačia nám 1 -
2 stopky). Nakrájaný zeler dáme na panvicu s olivovým olejom, posypeme soľou,
rímskou rascou a karí korením, pomiešame a zalejeme smotanou alebo
kokosovým mliekom. Prevaríme a omáčka je hotová.
Komentáre
Zverejnenie komentára