Seitan v zemiakovom cestíčku

V tomto zemiakovom cestíčku nemusíte obaľovať iba seitan, môžete taktiež vyskúšať tvrdšie druhy syra, cuketu, baklažán alebo hríby... Je naozaj veľmi chutné a k jeho príprave nepotrebujete ani štipku múky.



Potrebujeme:
seitan, čierne korenie, tamari, cesnak, majorán, mletá červená paprika, 4 väčšie zemiaky, vajce

Postup:
Seitan nakrájame na plátky, okoreníme a pokvapkáme tamari alebo sójovou omáčkou. Necháme asi hodinku marinovať. Potom ho opečieme z oboch strán, vyberieme na tanier a potrieme roztlačeným cesnakom. Medzitým si v šupke uvaríme zemiaky. Ošúpeme ich a najemno nastrúhame. Pridáme k nim jedno vajce, trošku soli a korenia. Opečený seitan obalíme v zemiakovom cestíčku a znovu z oboch strán opečieme, prípadne dáme zapiecť do rúry. Podávať ho môžete so zeleninovým šalátom. Ja som zvolila grilované paradajky, zavárané mungo klíčky, stopkový zeler a rukolu, ktorá prežila prvé mrazy a rastie nám stále v záhradke. Pokvapkáme citrónovou šťavou a olivovým olejom.




Komentáre

Obľúbené príspevky