Seitan v zemiakovom cestíčku
V tomto zemiakovom cestíčku
nemusíte obaľovať iba seitan, môžete taktiež vyskúšať tvrdšie druhy syra, cuketu,
baklažán alebo hríby... Je naozaj veľmi chutné a k jeho príprave nepotrebujete ani štipku
múky.
Potrebujeme:
Potrebujeme:
seitan, čierne korenie, tamari, cesnak,
majorán, mletá červená paprika, 4 väčšie zemiaky, vajce
Postup:
Seitan nakrájame na plátky,
okoreníme a pokvapkáme tamari alebo sójovou omáčkou. Necháme asi hodinku
marinovať. Potom ho opečieme z oboch strán, vyberieme na tanier a potrieme
roztlačeným cesnakom. Medzitým si v šupke uvaríme zemiaky. Ošúpeme ich a najemno
nastrúhame. Pridáme k nim jedno vajce, trošku soli a korenia. Opečený
seitan obalíme v zemiakovom cestíčku a znovu z oboch strán opečieme,
prípadne dáme zapiecť do rúry. Podávať ho môžete so zeleninovým šalátom. Ja som
zvolila grilované paradajky, zavárané mungo klíčky, stopkový zeler a rukolu,
ktorá prežila prvé mrazy a rastie nám stále v záhradke. Pokvapkáme
citrónovou šťavou a olivovým olejom.
Komentáre
Zverejnenie komentára