Nátierka z čiernej šošovice
Dnes tu máme opäť belugu - zdravú čiernu šošovicu. Ak máte čerstvé bylinky, ako napríklad pažítku,
petržlen, saturejku, cibuľovú vňať, nasekajte ich do nátierky. Chuť bude oveľa zaujímavejšia a znásobíte aj množstvo vitamínov a minerálnych látok v nátierke.
Potrebujeme:
hrnček uvarenej belugy, 2 lyžice olivového oleja, 5 lístkov
čerstvej saturejky, lyžička dijónskej horčice, lyžica limetovej šťavy, kúsok
póru, vňať z mladej cibuľky, soľ a čierne korenie
Postup:
Všetky suroviny spolu dohladka vymixujeme mixérom. Pór
nakrájame a prihodíme k nátierku, ktorú ešte raz riadne premixujeme. Posolíme
a dochutíme korením a nadrobno nasekanými bylinkami.
Komentáre
Zverejnenie komentára