Nátierka z čiernej šošovice

Dnes tu máme opäť belugu - zdravú čiernu šošovicu. Ak máte čerstvé bylinky, ako napríklad pažítku, petržlen, saturejku, cibuľovú vňať, nasekajte ich do nátierky. Chuť bude oveľa zaujímavejšia a znásobíte aj množstvo vitamínov a minerálnych látok v nátierke.


Potrebujeme:
hrnček uvarenej belugy, 2 lyžice olivového oleja, 5 lístkov čerstvej saturejky, lyžička dijónskej horčice, lyžica limetovej šťavy, kúsok póru, vňať z mladej cibuľky, soľ a čierne korenie

Postup:
Všetky suroviny spolu dohladka vymixujeme mixérom. Pór nakrájame a prihodíme k nátierku, ktorú ešte raz riadne premixujeme. Posolíme a dochutíme korením a nadrobno nasekanými bylinkami. 


Komentáre

Obľúbené príspevky