Špaldový posúch s kyslou kapustou, karamelizovanou cibuľkou a údeným tofu

Ak ste priaznivcam posúchov, pagáčov či pizza chlebov, tu je ďalšia inšpirácia, ktorú vám vrelo odporúčam. Dnešná kombinácia – sladká karamelizovaná cibuľka spolu & kyslá kapusta & údené tofu:


Potrebujeme:
Cesto: 250 - 300 g špaldovej múky, 1/4 kocky droždia, 2 dcl vlažnej vody, lyžička trstinového cukru, lyžička soli, 1dcl oleja

Navrch: šálka kyslej kapusty, 1 – 2 cibule, ½ údeného tofu, soľ, čierne korenie, lyžica trstinového cukru

Postup:
Do múky spravíme jamku a do nej nalejeme vlažnú vodu, do ktorej rozmrvíme droždie a posypeme lyžičkou cukru. Necháme asi 15 minút pracovať. Potom pridáme soľ a olej a vymiesime vláčne nelepivé cesto, ktoré necháme kysnúť  minimálne polhodinu na teplom mieste. Medzitým si domäkka udusíme prepláchnutú kyslú kapustu, ktorú posolíme a pokoreníme. Na väčšie kusy nakrájame cibuľu (pokojne môžete dať aj 2 kúsky) a dáme ju restovať na olej. Keď chytí zlatú farbu, pridáme lyžicu cukru, ktorý necháme skaramelizovať. Cibuľu miešame, kým nie je pekne sfarbená dohneda.

Z vykysnutého cesta rukami spravíme oválny posúch, na ktorý kladieme vychladnutú uvarenú kyslú kapustu, ktorú posypeme karamelizovanou cibuľkou a údeným tofu, ktoré sme jemne opiekli  na oleji. Necháme ešte asi 15 minút podkysnúť a posúch dáme piecť do vopred vyhriatej rúry na 180 stupňov.








Komentáre

Obľúbené príspevky