Špaldový posúch s kyslou kapustou, karamelizovanou cibuľkou a údeným tofu
Ak ste priaznivcam posúchov, pagáčov či pizza chlebov, tu je
ďalšia inšpirácia, ktorú vám vrelo odporúčam. Dnešná kombinácia – sladká karamelizovaná cibuľka spolu & kyslá kapusta & údené tofu:
Potrebujeme:
Cesto: 250 - 300 g špaldovej múky, 1/4 kocky droždia, 2 dcl
vlažnej vody, lyžička trstinového cukru, lyžička soli, 1dcl oleja
Navrch: šálka kyslej kapusty, 1 – 2 cibule, ½ údeného tofu,
soľ, čierne korenie, lyžica trstinového cukru
Postup:
Do múky spravíme jamku a do nej nalejeme vlažnú vodu,
do ktorej rozmrvíme droždie a posypeme lyžičkou cukru. Necháme asi 15 minút
pracovať. Potom pridáme soľ a olej a vymiesime vláčne nelepivé cesto,
ktoré necháme kysnúť minimálne polhodinu
na teplom mieste. Medzitým si domäkka
udusíme prepláchnutú kyslú kapustu, ktorú posolíme a pokoreníme. Na väčšie
kusy nakrájame cibuľu (pokojne môžete dať aj 2 kúsky) a dáme ju restovať
na olej. Keď chytí zlatú farbu, pridáme lyžicu cukru, ktorý necháme
skaramelizovať. Cibuľu miešame, kým nie je pekne sfarbená dohneda.
Z vykysnutého cesta rukami spravíme oválny posúch, na
ktorý kladieme vychladnutú uvarenú kyslú kapustu, ktorú posypeme
karamelizovanou cibuľkou a údeným tofu, ktoré sme jemne opiekli na oleji. Necháme ešte asi 15 minút podkysnúť
a posúch dáme piecť do vopred vyhriatej rúry na 180 stupňov.
Komentáre
Zverejnenie komentára