Krémové špenátové halušky
Pred týždňom som objavila u nás na trhu čerstvý
špenát. Tak sme si, samozrejme, jedno vrecko plné špenátových listov kúpili. Za
1 euro sme mali pomaly 3 jedlá – polievku, halušky a zopár čerstvých
lístkov sme si šupli aj do šalátu a bagetiek.
čerstvý špenát, vajce, celozrnná ražná múka, soľ, sojakrém
Postup:
Čerstvé špenátové listy rozmixujeme na kašu. Špenátovú
kašu zmiešame s vajcom, vodou, soľou a pomaly zahusťujeme múkou tak,
aby vznikla polohustá kašovitá zmes. Ak chcete vegánsku verziu, nahraďte vajce
jedným nastrúhaným zemiakom. Medzitým si dáme do hrnca variť vodu a keď začne
vrieť, môžeme do nej nahádzať halušky. Varíme ich cca 10 minút a keď sú
hotové, zlejeme z nich vodu. Nezlejeme všetku vodu, ale trochu jej v hrnci
spolu s haluškami necháme a do horúcich halušiek vytlačíme sojakrém.
Zamiešame nech sa poriadne rozpustí a halušky nadobudnú peknú krémovú
konzistenciu.
Komentáre
Zverejnenie komentára