Špenátové placky s jogurtovo-cesnakovým dipom
Sú nádherné slnečné jarné dni, všetko sa prebúdza,
jarné kvietky sú vo svojom rozkvete, stromy pučia, niektoré už kvitnú... Jar je
čarovné ročné obdobie. Aj v záhradke sa nám už prebudila cibuľka, hrášok
aj reďkovka. Špenát ešte nemáme, ale tržnice sú už zásobené. Dnes som piekla
špenátové placky:
špenát, zemiaky, celozrnná múka, jogurt, cesnak, mladá
cibuľka, soľ, čierne korenie, olej
Postup:
Čerstvé špenátové
listy oblanšírujeme, tj. na sitku ich sparíme vriacou vodou a následne
zachladíme studenou. Ak máte mrazené špenátové listy, dajte ich rozmraziť a vytlačte
z nich prebytočnú vodu. Špenátové listy zmiešajte s najemno nastrúhanými
zemiakmi, pretlačeným cesnakom, nakrájanou mladou cibuľkou spolu s vňaťou,
soľou a čerstvo namletým čiernym korením. Zahustíme celozrnnou múkou a vysmážame
placky.
Placky môžeme servírovať s jogurtovo-cesnakovým dipom, ktorý si spravíme zmiešaním jogurtu s pretlačeným cesnakom a soľou. Tanierik mám tentoraz od starej mamy. Stále je
krásny a ako nový. Starí rodičia už nie sú medzi nami, ale pár tanierikov
ostalo, na pamiatku...
Placky môžeme servírovať s jogurtovo-cesnakovým dipom, ktorý si spravíme zmiešaním jogurtu s pretlačeným cesnakom a soľou.
Kanarya Adaları yurtdışı kargo
OdpovedaťOdstrániťKanada yurtdışı kargo
Kamerun yurtdışı kargo
Kamboçya yurtdışı kargo
Jersey yurtdışı kargo
23M8