Pečené plnené celozrnné maxipirohy
Už som tu kedysi dávala recept na pečené pirohy. Tentoraz
som ale použila čisto celozrnnú ražnú múku a plnila som údeným syrom v kombinácii
s paradajkami a vyskúšala som aj plnku z dusenej kapusty.
Celozrnná/špaldová/ražná múka, kyslé mlieko, sóda
bikarbóna, soľ, dusená kapusta, tvrdý syr, paradajky
Postup:
Z múky (ja som použila ražnú) a kyslého mlieka,
štipky soli a pol lyžičky sódy bikarbóny si spravíme vláčne cesto. Na cca
2 šálky múky som použila necelé 2 dcl kyslého mlieka. Treba ho pridávať postupne
podľa potreby. Cesto vypracujeme tak, aby sa z neho dali formovať okrúhle
placky. Nemusíme ani používať váľok, ale stačí keď ich rukami „rozťapkáme“ na
hrúbku asi pol centimetra. Naplníme, čím chceme a po krajoch popritláčame.
Ja som plnila dusenou hlávkovou kapustou a ďalší variant bol údený syr s čerstvými
paradajkami, ale môžete tam dať aj dusené hríby, bryndzu, zemiaky. Hotové maxipirohy dáme na olejom potretú a vyhriatu panvicu a opečieme z oboch strán.
Komentáre
Zverejnenie komentára