Tofu v špenátových listoch

Konečne nám v záhradke vyrástli krásne špenátové listy, preto ponúkam na inšpiráciu tieto chutné kúsky tofu zabalené v špenáte.

Potrebujeme:
biele tofu, čerstvý špenát, olivový olej, soľ, kurkuma, tymián, čierne korenie

Postup:
Tofu si nakrájame na pásiky a dáme marinovať minimálne na hodinu (najlepšie na noc) do olivového oleja, kurkumy, tymiánu, soli a čierneho korenia. Samozrejme, môžete pridať aj iné ingrediencie, ktoré obľubujete. Namarinované tofu som prudko z každej strany opiekla na panvici s trochou oleja tak, aby bolo chrumkavé. Na tej istej panvici som jemne sparila aj jednotlivé listy špenátu, aby trošku zmäkli. Keď tofu aj listy špenátu vychladli, obaľovala som nimi kúsky tofu a dala späť na rozohriatu panvicu, nech sa špenátové listy dobre prilepia na tofu. Hotové kúsky som podávala so zemiakovou kašou, grilovanými cherry paradajkami a bazalkou.



Komentáre

Obľúbené príspevky