Strapačky s údeným tofu
Ďalší z tradičných slovenských, či česko-slovenských receptov, ktorý je možné spraviť chutne aj bez slaniny.
2 hrnčeky kyslej kapusty, 1 údené tofu, olej, polohrubá múka, 3 väčšie
zemiaky, soľ, čierne korenie, mletá červená paprika
Postup:
Údené tofu si nakrájame na drobné kocky a opražíme
na oleji. Keď je tofu chrumkavé, posolíme ho, posypeme čiernym korením a mletou
červenou paprikou, dáme naň kyslú kapustu a dusíme domäkka. Spravíme si
cesto na halušky, ktoré pozostáva z najemno nastrúhaných alebo zmixovaných
surových zemiakov, múky, vody a štipky soli. Na tri väčšie zemiaky som
dala cca 2 hrnčeky múky a riedila to vodou, aby nebolo cesto úplne tuhé,
ale vláčne. Do vriacej vody som nahádzala halušky a varila cca 10 minút.
Keď sú uvarené, zlejeme vodu a zmiešame halušky s udusenou kapustou.
Komentáre
Zverejnenie komentára