Strapačky s údeným tofu

Ďalší z tradičných slovenských, či česko-slovenských receptov, ktorý je možné spraviť chutne aj bez slaniny.


Potrebujeme:
2 hrnčeky kyslej kapusty, 1 údené tofu, olej, polohrubá múka, 3 väčšie zemiaky, soľ, čierne korenie, mletá červená paprika

Postup:
Údené tofu si nakrájame na drobné kocky a opražíme na oleji. Keď je tofu chrumkavé, posolíme ho, posypeme čiernym korením a mletou červenou paprikou, dáme naň kyslú kapustu a dusíme domäkka. Spravíme si cesto na halušky, ktoré pozostáva z najemno nastrúhaných alebo zmixovaných surových zemiakov, múky, vody a štipky soli. Na tri väčšie zemiaky som dala cca 2 hrnčeky múky a riedila to vodou, aby nebolo cesto úplne tuhé, ale vláčne. Do vriacej vody som nahádzala halušky a varila cca 10 minút. Keď sú uvarené, zlejeme vodu a zmiešame halušky s udusenou kapustou.



Komentáre

Obľúbené príspevky