Boršč

Ďalšia z mojich obľúbených polievok si vyžaduje trošku náročnejšiu prípravu, pretože jednotlivé suroviny varím v troch hrncoch, aby si každá surovina zachovala svoju ch. A ako to u kyslo-kapustových jedál býva, najlepšie chutia na druhý deň.








.


Potrebujeme:
1 cvikla, 2 hrnčeky kyslej kapusty, 1 mrkva, 1 petržlen, 2 zemiaky, kúsok zeleru, 1 bobkový list, olej, soľ, čierne korenie, mletá červená paprika


Postup:
Cviklu očistíme, najemno nastrúhame a dáme do väčšieho hrnca variť spolu s kyslou kapustou, soľou, korením a bobkovým listom. Podlejeme vodou a varíme domäkka. Ďalej si nastrúhame mrkvu, petržlen, zeler a dáme do hrnca s rozohriatym olejom. Chvíľu smažíme, kým mrkva začne chytať žltkavú farbu. Potom zalejeme trochou vody a dusíme domäkka. Medzitým si očistíme zemiaky, nakrájame na kocky, posolíme a dáme variť. Keď sú suroviny vo všetkých troch hrncoch mäkké, zmiešame ich v jednom hrnci a dochutíme. Polievku môžete podávať s kopčekom rastlinnej alebo obyčajnej smotany.


Komentáre

Obľúbené príspevky