Plnené mangoldové listy v paradajkovej omáčke

Už som tu veľakrát ospevovala mangold. Tá zázračná rastlina nám prežila celú zimu a rastie si ďalej. Dokonca asi strojnásobila svoju výšku. Vyzerá, že ide kvitnúť, tak možno z nej budú i semiačka, ktoré potom zasadíme na ďalší rok. Dnes som si odtrhla pár listov a spravila toto:

Potrebujeme:
Na holúbky: uvarená ryža, údené tofu, mladá cibuľka aj s vňaťou, vajce, špaldová múka, čierne korenie, mletá červená paprika, kurkuma, soľ
Na omáčku: paradajkový pretlak, čerstvé paradajky, kúsok čerstvej zelenej papriky, syr s modrou plesňou, kúsok masla
mala som pomocníčku :)
Postup:
Mangoldové listy sparíme vriacou vodou. Keď zmäknú, vyberieme ich a naplníme zmesou z ryže, údeného tofu, vajca a pokrájanej čerstvej cibuľovej vňate. Zahustíme špaldovou múkou, okoreníme a posolíme. Mokrými rukami formujeme holúbky a zavinieme ich do mangoldových listov. Poukladáme do zapekacej misy a prilejeme k nim paradajkovú omáčku. 
Tú spravíme zmiešaním paradajkového pretlaku spolu s olúpanými nakrájanými čerstvými paradajkami a paprikou. Ak je veľmi hustá, zrieďte ju vodou. Celé to dáme zapiecť do vyhriatej rúry a pri konci posypeme syrom s modrou plesňou.
kúsok z našej záhradky - vpredu maličká mrkva, petržlen, šalát, reďkovka, vzadu cesnak a cibuľa, vľavo náš majestátny mangold

Komentáre

Obľúbené príspevky