Plnené mangoldové listy v paradajkovej omáčke
Už som tu veľakrát ospevovala
mangold. Tá zázračná rastlina nám prežila celú zimu a rastie si ďalej.
Dokonca asi strojnásobila svoju výšku. Vyzerá, že ide kvitnúť, tak možno z nej
budú i semiačka, ktoré potom zasadíme na ďalší rok. Dnes som si odtrhla pár
listov a spravila toto:
Na holúbky: uvarená ryža, údené tofu,
mladá cibuľka aj s vňaťou, vajce, špaldová múka, čierne korenie, mletá červená
paprika, kurkuma, soľ
Na omáčku: paradajkový pretlak,
čerstvé paradajky, kúsok čerstvej zelenej papriky, syr s modrou plesňou,
kúsok masla
Postup:
Mangoldové
listy sparíme vriacou vodou. Keď zmäknú, vyberieme ich a naplníme
zmesou z ryže, údeného tofu, vajca a pokrájanej čerstvej cibuľovej vňate. Zahustíme
špaldovou múkou, okoreníme a posolíme. Mokrými rukami formujeme holúbky a zavinieme
ich do mangoldových listov. Poukladáme do zapekacej misy a prilejeme k nim
paradajkovú omáčku.
Tú spravíme zmiešaním paradajkového pretlaku spolu s olúpanými nakrájanými čerstvými paradajkami a paprikou. Ak je veľmi hustá, zrieďte ju vodou. Celé to dáme zapiecť do vyhriatej rúry a pri konci posypeme syrom s modrou plesňou.
Tú spravíme zmiešaním paradajkového pretlaku spolu s olúpanými nakrájanými čerstvými paradajkami a paprikou. Ak je veľmi hustá, zrieďte ju vodou. Celé to dáme zapiecť do vyhriatej rúry a pri konci posypeme syrom s modrou plesňou.
kúsok z našej záhradky - vpredu maličká mrkva, petržlen, šalát, reďkovka, vzadu cesnak a cibuľa, vľavo náš majestátny mangold |
Komentáre
Zverejnenie komentára