Polievka z červenej šošovice
Ak náhodou nepoznáte účinky červenej šošovice, vedzte, že táto zdravá strukovina má
vysoký obsah vitamínov skupiny B, lecitínu, fosforu, horčíku, vápniku, železa a medi.
Okrem jej významných zdravotných účinkov má ďalšie pozitíva: uvarí sa do 10 –
15 minút a keďže zrniečka nemajú šupku, je aj ľahko stráviteľná a nenadúva
z nej. Čo sa týka ceny, tá sa pohybuje okolo 1,60 až 2 eur za 1 kg. Zaujímavé je, že najdrahšie som ich videla v reťazcoch a lepšie ceny mali v špecializovaných bio eko predajniach.
Potrebujeme:
červená šošovica, zemiaky, cibuľa, mrkva, smotana na
varenie, soľ, bobkový list, šťava z citróna
Postup:
Šošovicu dáme variť do hrnca s vodou a bobkovým
listom. Hneď na začiatku k nej pridáme celú ošúpanú cibuľu, mrkvu a zemiaky.
Jej krásna červená farba sa varom zmení na žltú a šošovica je do
pätnástich minút hotová. Nedávala som do nej žiadnu zásmažku, iba som ju trochu
zjemnila smotanou, dochutila soľou a citrónovou šťavou. Zahustila som ju mixovaním s varenými zemiakmi, ktoré sa
varili v šošovici. A pozor, skrášlila som ju vyrezávanými mrkvovými a zemiakovými srdiečkami! :)
![]() |
takto som sa hrajkala |
Komentáre
Zverejnenie komentára