Špenátovo-špargľový koláč
Špenát nám pomaly začína kvitnúť,
preto vymýšľam všelijaké recepty, nech ho rýchlo spotrebujem. To je nevýhoda špenátu, keď narastú prvé listy, rýchlo vyrastá do kvetu
a postupne mu začnú žltnúť lístky a odkvitá. Ale aj tak stojí za to
pestovať ho, pretože je nenáročný, chutný a zdravý. Dnes som upiekla
takýto špenátovo-špargľový koláč:
Potrebujeme:
kysnuté chlebové cesto, zelená špargľa, špenát,
mozzarella, tvrdý syr, cibuľa, cesnak, olivový olej, soľ
Postup:
Vymiesime si cesto, podobne ako v recepte na chlieb, dala som napoly bielu a špaldovú múku. Necháme ho kysnúť cca polhodinu. Medzitým si očistíme špargľu, pokrájame na kúsky
a dáme ju variť do vriacej osolenej vody na 5 – 8 minút. Čerstvé špenátové
listy umyjeme a rozmixujeme spolu s cibuľou a cesnakom na kašu.
Do nej pridáme trochu olivového oleja a soli a touto zmesou potrieme
natenko vyvaľkané cesto. Naň naukladáme uvarenú špargľu a nakrájané syry.
Chvíľu necháme kysnúť a vložíme piecť do vyhriatej rúry.
Komentáre
Zverejnenie komentára