Špenátovo-špargľový koláč

Špenát nám pomaly začína kvitnúť, preto vymýšľam všelijaké recepty, nech ho rýchlo spotrebujem. To je nevýhoda špenátu, keď narastú prvé listy, rýchlo vyrastá do kvetu a postupne mu začnú žltnúť lístky a odkvitá. Ale aj tak stojí za to pestovať ho, pretože je nenáročný, chutný a zdravý. Dnes som upiekla takýto špenátovo-špargľový koláč:


Potrebujeme:
kysnuté chlebové cesto, zelená špargľa, špenát, mozzarella, tvrdý syr, cibuľa, cesnak, olivový olej, soľ

Postup:
Vymiesime si cesto, podobne ako v recepte na chlieb, dala som napoly biela špaldovú múku. Necháme ho kysnúť cca polhodinu. Medzitým si očistíme špargľu, pokrájame na kúsky a dáme ju variť do vriacej osolenej vody na 5 – 8 minút. Čerstvé špenátové listy umyjeme a rozmixujeme spolu s cibuľou a cesnakom na kašu. Do nej pridáme trochu olivového oleja a soli a touto zmesou potrieme natenko vyvaľkané cesto. Naň naukladáme uvarenú špargľu a nakrájané syry. Chvíľu necháme kysnúť a vložíme piecť do vyhriatej rúry.



Komentáre

Obľúbené príspevky