Špaldové posúšiky plnené mangoldovou nátierkou

Používate mangold v kuchyni? Ak nie, skúste to. No neprežeňte to s jeho množstvom, výsledná chuť by bola príliš zemitá.



Potrebujeme:
   6 čerstvých mangoldových listov, 2 natvrdo uvarené vajcia, 3 lyžice, tofunézy alebo majonézy, lyžička wasabi pasty, kúsok póru, 3 lyžičky horčice, lyžica nakrájanej pažítky, lyžica nakrájanej petržlenovej vňate, lyžica limetkovej šťavy, soľ

Postup:
Na úvod si oblanšírujeme mladé mangoldové listy. Ak nemáte mangold, môžete použiť špenátové listy. Vyrežeme z nich stredovú časť a zalejeme vriacou vodou. Necháme ich niekoľko minút odstáť a potom ich vyberieme. Vložíme do mixéra a pridáme natvrdo uvarené vajcia a všetky ostatné spomenuté ingrediencie. Vymixujeme a dosolíme podľa chuti. Nátierka výborne chutí s kysnutými špaldovými posúšikmi. Z kvásku, vody, špaldovej múky, soli a oleja si vypracujeme cesto, ktoré vyvaľkáme na asi polcentimetrovú hrúbku. Z cesta povykrajujeme malé kolieska, necháme chvíľu kysnúť a opekáme na suchej panvici. Keď sú upečené, potrieme ich olivovým olejom a naplníme nátierkou.

Komentáre

Obľúbené príspevky