Špaldové posúšiky plnené mangoldovou nátierkou
Používate mangold v kuchyni? Ak nie, skúste to. No neprežeňte to s jeho množstvom, výsledná chuť by bola príliš zemitá.
Potrebujeme:
6 čerstvých mangoldových listov, 2 natvrdo uvarené
vajcia, 3 lyžice, tofunézy alebo majonézy, lyžička wasabi pasty, kúsok póru, 3 lyžičky
horčice, lyžica nakrájanej pažítky, lyžica nakrájanej petržlenovej vňate, lyžica
limetkovej šťavy, soľ
Postup:
Na úvod si oblanšírujeme mladé mangoldové listy. Ak nemáte mangold, môžete použiť špenátové listy. Vyrežeme z nich
stredovú časť a zalejeme vriacou vodou. Necháme ich niekoľko minút odstáť
a potom ich vyberieme. Vložíme do mixéra a pridáme natvrdo uvarené
vajcia a všetky ostatné spomenuté ingrediencie. Vymixujeme a dosolíme
podľa chuti. Nátierka výborne chutí s kysnutými špaldovými posúšikmi. Z kvásku,
vody, špaldovej múky, soli a oleja si vypracujeme cesto, ktoré vyvaľkáme
na asi polcentimetrovú hrúbku. Z cesta povykrajujeme malé kolieska, necháme chvíľu kysnúť a
opekáme na suchej panvici. Keď sú upečené, potrieme ich olivovým olejom a naplníme nátierkou.
Komentáre
Zverejnenie komentára