Červená šošovicová a zelená hrášková polievka
Nech sa páči, tu je moje ďalšie dielko - mix výdatných polievočiek plné vitamínov:
Červená šošovicová polievka
· 1 stredne veľká mrkva, 3 hrste červená šošovice, 3 paradajky, čili papričky, kúsok cvikly (50 g), 1 lyžica limetkovej šťavy, 3 lyžice ryžového krému alebo smotany, slnečnicový olej, soľ, 1 bobkový list, 3/4 litra vody
Hrášková polievka
3 stredne veľké zemiaky, 1 menšia cibuľa, 3 hrste čerstvého alebo mrazeného zeleného hrášku, slnečnicový olej, 3/4 litra vody
Navrch:
pažítka, koriandrová vňať, ľan, pár kvapiek kokosového oleja, pár kvapiek olivového oleja
Postup:
Červenú
polievku začneme pripravovať tak, že do hrnca dáme lyžicu slnečnicového oleja a
nastrúhame naň mrkvu. Tú chvíľu miešame a následne pridáme nastrúhaný
kúsok cvikly, 1 bobkový list a kúsok čili papričky. Orestujeme
a zalejeme 3/4 litrom vody. Do vody nasypeme 3 hrste premytej červenej
šošovice a varíme asi 15 minút. Do takmer
hotovej polievky pridáme čerstvé olúpané nakrájané paradajky a ešte asi 5
minút povaríme. Z polievky vyberieme bobkový list a čili papričku
a vymixujeme ju. Na zjemnenie môžete použiť ryžovú alebo obyčajnú smotanu.
Komentáre
Zverejnenie komentára