Cícerový VegeGuláš
Ďalší vegegulášový variant je na svete. Priznám sa,
tento recept bol len pokus, keďže som predtým nezvykla varievať vegeguláš z cíceru.
Varievala som ho zvyčajne zo sójového mäsa. Niekde som postrehla i tento variant
a bol mi celkom sympatický, tak som ho dnes vyskúšala. Keby som to mala
porovnať, cícerový vegeguláš je o niečo rýchlejšie uvarený, chuťovo je
veľmi príjemný, ale pravému gulášu sa podobá skôr vegeguláš zo sójového mäsa.
Ak ale máte radi cícer, určite ho vyskúšajte.
Potrebujeme:
cícer, zemiaky, cibuľa, cesnak, mrkva,
lečo alebo čerstvé paradajky s paprikami, paradajkový pretlak, čierne
korenie, mletá červená paprika, majorán, rasca, olej, soľ
Postup:
Cícer si dáme namočiť do vody, najlepšie na noc. Na druhý deň ho prepláchneme a dáme variť do osolenej vody. Keď je mäkký,
pridáme doňho nakrájané zemiaky, paradajky s paprikami alebo lečo. Medzitým si dáme na panvicu s olejom restovať
cibuľu. Keď je jemne pripečená, najemno k nej nastrúhame mrkvu a miešame,
kým nie je všetko pekne zlatisté. Nakoniec pretlačíme pár kúskov cesnaku,
posolíme, okoreníme, pridáme majorán a červenú mletú papriku a celé to
vylejeme do vody k cíceru a zemiakom. Ak máte radi pikantné, pridajte
si tam aj kúsok čili papričky. Na záver som pridala trochu paradajkového
pretlaku a nadrobno nastrúhané zemiaky na zahustenie.
Komentáre
Zverejnenie komentára