Hráškovo-zemiakový krém
Ak aj vám dozrieva hrášok a urodilo sa vám ho tak veľa,
že neviete čo s ním, uvarte si náš obľúbený hráškovo-zemiakový krém. Je
hustý, krémový a lahodný aj bez smotany a múčnej zápražky.
Potrebujeme:
4 zemiaky, mini miska plná čerstvého hrášku, 1 cibuľa, olej,
soľ
Postup:
Cibuľu očistíme a nakrájame na kocky. Do hrnca nalejeme
trochu oleja a vložíme doň cibuľu. Medzitým si očistíme zemiaky a nakrájame
ich na kocky. Pridáme ich k cibuli a zalejeme vodou tak, aby bola asi
centimeter nad zemiakmi. Posolíme a varíme asi 10 minút. Počas tohto procesu si očistíme čerstvý hrach,
ktorý na záver pridáme do hrnca. Varíme asi 5 minút a celú polievku
rozmixujeme a podľa chuti dosolíme. Ak je krém príliš hustý, rozriedime ho
vodou a prevaríme.
Komentáre
Zverejnenie komentára