Zeleninové opekačky
Sezóna grilovačiek a opekačiek je v plnom prúde. Reťazce sa pretekajú v ponuke grilov, špeciálneho uhlia, štipľavých klobás,
špekáčikov s 20% podielom mäsa, prerastenej slaniny... Čo sak skúsiť inú alternatívu? Čo keby sme si sľúbili, že začneme viac grilovať
zeleninu? Podaktorí ani nevedia, že sa to dá a že takáto zelenina je neskutočne
chutná. Tak to skúste, grilovať môžete takmer všetky druhy zeleniny, ktoré máte
k dispozícii. Dokonca aj mrkvu, kvaku, kaleráb či cviklu. Krásny pestrý tanier
plný zeleniny potom dozdobte bylinkami zo záhradky a určite ním potešíte svojich
hostí.
Potrebujeme:
biela špargľa, kvaka, kaleráb, cuketa, mladé hráškové
struky, cherry paradajky, kvety nechtíka, sirôtky, kapucínky, bylinky
– žerucha, petržlenová a zelerová vňať, listy kapucínky, rukola, listy
mladého kalerábu
Postup:
Zeleninu nakrájame na ľubovoľné kúsky. Bielu špargľu ošúpeme
a 10 minút povaríme v osolenej vode. Ak máte zelenú špargľu, nemusíte
ju variť, tá je chutná aj čerstvá. Všetku zeleninu postupne opekáme na panvici
jemne potretej olejom alebo na grile. Prípadne si ju predtým namarinujeme v oleji s bylinkami. Na záver opečieme aj predvarenú špargľu. Zopár opečených
kúskov zviažeme rukolovými listami a dáme do stredu taniera. Zeleninu
posolíme až vtedy, keď je na tanieri, aby nám nepustila šťavu. Dozdobíme
bylinkami a jedlými kvetmi.
Komentáre
Zverejnenie komentára