Vegánsky bezlepkový a bezlaktózový jablkový perník
Znovu sa u nás pieklo bez vajec, lepku a laktózy. Trošku
som sa obávala tohto experimentu, ale nakoniec vyšiel výborne. Jablkový perník bol
vláčny, šťavnatý a chutný.
Potrebujeme:
1 šálka (300 ml) ryžovej múky, 1/3 šálky kokosovej múky, 2
lyžice sójovej múky rozmiešané v poldeci vody, ½ šálky trstinového cukru, ½
šálky nesladeného mandľového mlieka, 1/3 šálky mandľového oleja, 4 jablká, 1 KL
sódy bikarbóny, 1 lyžica perníkového korenia, 3 lyžice kakaa, 1 lyžička škorice
Postup:
Sypké suroviny zmiešame a pridáme zmes sójovej múky
rozmiešanej v poldeci vody, mandľový alebo iný olej a mandľové alebo iné rastlinné mlieko. Jablká
očistíme a postrúhame nahrubo. Pridáme do cesta a zamiešame. Hotové cesto
vložíme do košíčkov a dáme piecť do vopred vyhriatej rúry na cca 180
stupňov. Po upečení vrch mafín potrieme kyslejším džemom a lyžičkou kakaovej
polevy. Tú si pripravíme zmiešaním kakaa, cukru, kukuričného škrobu a vody.
V 2 dcl studenej vody rozmiešame 3 lyžice cukru, 2 lyžice kakaa a 1 lyžicu
škrobu, pomaly zahrievame a miešame, kým poleva nezhustne.
Komentáre
Zverejnenie komentára