Hráškovo-zemiakový krém

Ak aj vám dozrieva hrášok a urodilo sa vám ho tak veľa, že neviete čo s ním, uvarte si náš obľúbený hráškovo-zemiakový krém. Je hustý, krémový a lahodný aj bez smotany a múčnej zápražky.


Potrebujeme:
4 zemiaky, mini miska plná čerstvého hrášku, 1 cibuľa, olej, soľ


Postup:
Cibuľu očistíme a nakrájame na kocky. Do hrnca nalejeme trochu oleja a vložíme doň cibuľu. Medzitým si očistíme zemiaky a nakrájame ich na kocky. Pridáme ich k cibuli a zalejeme vodou tak, aby bola asi centimeter nad zemiakmi. Posolíme a varíme asi 10 minút.  Počas tohto procesu si očistíme čerstvý hrach, ktorý na záver pridáme do hrnca. Varíme asi 5 minút a celú polievku rozmixujeme a podľa chuti dosolíme. Ak je krém príliš hustý, rozriedime ho vodou a prevaríme.


Komentáre

Obľúbené príspevky