Karfiolová baba bez vajec a lepku

Klasický recept na zemiakovú babu som obohatila o karfiol, pridala čerstvé vňate a zahustila ryžovou múkou. Vajce do cesta nebolo treba, keďže škrob, ktorý pustili zemiaky, celú zmes pekne spojil. K upečenej babe sa výborne hodí grilovaná zelenina s lyžičkou sojanézy. A takto pekne letne to celé vyzeralo:


Potrebujeme:
hlavička karfiolu, 4 zemiaky, pol šálky ryžovej múky, soľ, čerstvá zelerová, petržlenová a cibuľová vňať, čierne korenie, majorán, drvená rasca, lyžica sezamových semienok, olej

Postup:
Karfiol umyjeme a dáme variť do osolenej vody. Keď je mäkký, vyberieme ho z vody a necháme vychladnúť. Potom ho rozpučíme a pridáme k nemu  najemno nastrúhané zemiaky. Zmiešame a prisypeme asi polovicu šálky ryžovej múky. Ak máte vodnatejšie zemiaky, pridajte trošku viac múky. Čerstvé vňate nasekáme nadrobno a pridáme ku karfiolovo-zemiakovej zmesi. Pridáme čierne korenie, sezam, rascu, soľ a majorán. Plech vystelieme papierom na pečenie, ktorý jemne vymastíme olejom. Dáme piecť do vyhriatej rúry, až kým sa zvrchu baba nepripečie.




Komentáre

Obľúbené príspevky