Zeleninové opekačky

Sezóna grilovačiek a opekačiek je v plnom prúde. Reťazce sa pretekajú v ponuke grilov, špeciálneho uhlia, štipľavých klobás, špekáčikov s 20% podielom mäsa, prerastenej slaniny... Čo sak skúsiť inú alternatívu? Čo keby sme si sľúbili, že začneme viac grilovať zeleninu? Podaktorí ani nevedia, že sa to dá a že takáto zelenina je neskutočne chutná. Tak to skúste, grilovať môžete takmer všetky druhy zeleniny, ktoré máte k dispozícii. Dokonca aj mrkvu, kvaku, kaleráb či cviklu. Krásny pestrý tanier plný zeleniny potom dozdobte bylinkami zo záhradky a určite ním potešíte svojich hostí.


Potrebujeme:
biela špargľa, kvaka, kaleráb, cuketa, mladé hráškové struky, cherry paradajky, kvety nechtíka, sirôtky, kapucínky, bylinky – žerucha, petržlenová a zelerová vňať, listy kapucínky, rukola, listy mladého kalerábu

Postup:
Zeleninu nakrájame na ľubovoľné kúsky. Bielu špargľu ošúpeme a 10 minút povaríme v osolenej vode. Ak máte zelenú špargľu, nemusíte ju variť, tá je chutná aj čerstvá. Všetku zeleninu postupne opekáme na panvici jemne potretej olejom alebo na grile. Prípadne si ju predtým namarinujeme v oleji s bylinkami. Na záver opečieme aj predvarenú špargľu. Zopár opečených kúskov zviažeme rukolovými listami a dáme do stredu taniera. Zeleninu posolíme až vtedy, keď je na tanieri, aby nám nepustila šťavu. Dozdobíme bylinkami a jedlými kvetmi.



Komentáre

Obľúbené príspevky