Vegánsky bezlepkový a bezlaktózový jablkový perník

Znovu sa u nás pieklo bez vajec, lepku a laktózy. Trošku som sa obávala tohto experimentu, ale nakoniec vyšiel výborne. Jablkový perník bol vláčny, šťavnatý a chutný.


Potrebujeme:
1 šálka (300 ml) ryžovej múky, 1/3 šálky kokosovej múky, 2 lyžice sójovej múky rozmiešané v poldeci vody, ½ šálky trstinového cukru, ½ šálky nesladeného mandľového mlieka, 1/3 šálky mandľového oleja, 4 jablká, 1 KL sódy bikarbóny, 1 lyžica perníkového korenia, 3 lyžice kakaa, 1 lyžička škorice

Postup:
Sypké suroviny zmiešame a pridáme zmes sójovej múky rozmiešanej v poldeci vody, mandľový alebo iný olej  a mandľové alebo iné rastlinné mlieko. Jablká očistíme a postrúhame nahrubo. Pridáme do cesta a zamiešame. Hotové cesto vložíme do košíčkov a dáme piecť do vopred vyhriatej rúry na cca 180 stupňov. Po upečení vrch mafín potrieme kyslejším džemom a lyžičkou kakaovej polevy. Tú si pripravíme zmiešaním kakaa, cukru, kukuričného škrobu a vody. V 2 dcl studenej vody rozmiešame 3 lyžice cukru, 2 lyžice kakaa a 1 lyžicu škrobu, pomaly zahrievame a miešame, kým poleva nezhustne.





Komentáre

Obľúbené príspevky