Bezlepková dvojfarebná bábovka

Ak máte problém s lepkom alebo ste to s ním počas týchto sviatočných dní prehnali či máte chuť vyskúšať niečo sladké bezlepkové, vyskúšajte si upiecť bezlepkovú bábovku z ryžovej múky. 0,5 kila stojí okolo jedného eura a kúpite ju najmä v predajniach so zdravou výživou.


Potrebujeme:
Cesto: 3 vajcia, 0,5 dcl teplej vody, 0,5 dcl kokosového oleja (môže byť aj slnečnicový), 1 šálka ryžovej múky (2 dcl), 1 lyžička bezfosfátového kypriaceho prášku do pečiva, lyžica kakao, pol hrnčeka hnedého cukru

Postup:
Bielka oddelíme od žĺtkov a vyšľaháme ich do peny. Žĺtka vyšľaháme s cukrom. K žĺtkovej pene postupne pridávame vlažnú vodu a šľaháme. Následne za stáleho šľahania pridávame olej a nakoniec ryžovú múku zmiešanú  s kypriacim práškom. Do tejto zmesi na záver jemne vmiešame sneh z bielkov. Polovicu cesta zmiešame s preosiatym kakaom. Cesto vkladáme na striedačku do vymastenej a kukuričnou strúhankou posypanej bábovkovej formy a dáme piecť do vyhriatej rúry na 180 stupňov. Keď vychladne, vyklopíme ju na tanier a môžete ju poliať horkou čokolácou zmiešanou s lyžičkou kokosového oleja.









Komentáre

Obľúbené príspevky