Burritos so seitanom

Z každej knihy, ktorú vám tu občas predstavím si vyberiem jeden recept, ktorý je môjmu srdcu najbližší. V knihe Vaříme pro vegany od Martina Kintrupa ma najviac oslovil recept na Burritos so seitanom. Je v ňom aj návod na výrobu tortíl. Tie som si, samozrejme, chcela vyskúšala spraviť sama. Z výsledku som bola nakoniec veľmi milo prekvapená a určite budem robiť tieto plnené tortilly u nás doma častejšie.


Potrebujeme:
3 paradajky, 200 g šalátovej uhorky, 1 čili paprička, 1 červená cibuľa, 4 lyžice limetkovej šťavy, 2 lyžice olivového oleja, bylinková alebo iná soľ, čierne korenie, avokádo, 1 strúčik cesnaku, 200 g seitanu, 4 tortilly

Postup:
Zeleninu nakrájame na kocky a zmiešame s 2 lyžicami limetkovej šťavy a olivovým olejom. Okoreníme a posolíme. V ďalšej miske popučíme zrelé avokádo a zmiešame spolu s prelisovaným cesnakom, soľou, korením a 2 lyžicami limetkovej šťavy. Na panvici s troškou oleja si osmažíme nakrájanú kúsky seitanu, posolíme, okoreníme a podlejeme 3 lyžicami zeleninového vývaru. Chvíľu dusíme, kým sa voda nezredukuje. Ak máte kupované tortilly, chvíľu ich nahrejte na suchej panvici a potom potrite avokádovou nátierkou, posypte zeleninovým šalátom a seitanom a pekne zarolujte.

Postup prípravy na domáce tortilly:
Zmiešame 125 gramov špaldovej múky s ½ lyžičkou kypriaceho prášku do pečiva a štipkou soli. Zalejeme 75 ml vody a 1 lyžičkou olivového oleja a umiestime hladké cesto. Necháme ho 10 minút odpočívať a potom ho rozdelíme na štvrtiny. Každú natenko vyvaľkáme a opečieme z oboch strán na suchej panvici.




Komentáre

Obľúbené príspevky