Kakaový pšenový nákyp s jablkami, makom, chia a orechmi

Tento nákyp je skvelou obmenou ryžového nákypu. Neviem ako vám, no mne bývalo po zjedení klasického ryžového nákypu ťažko. Kombinácia masla, mlieka, vajec a ryže pravdepodobne dala môjmu telu zabrať. Preto som dumala, ako sa vyhnúť tejto ťažobe a občas si niečo takéto sladké dopriať. A toto je on, môj šampión – voňavý, chrumkavý a zdravý nákyp:


Potrebujeme:
100 g pšena, 2 jablká, 1 lyžica maku, 1 lyžica chia semienok, 1 lyžica kokosového oleja, 1 lyžička škorica, 2 lyžice hnedého cukru, 2 - 3 lyžice kakaa

Postup:
Pšeno prepláchneme 3 – 4 krát vriacou vodou, aby sme ho zbavili horkosti. Potom ho uvaríme domäkka podobne ako ryžu. Teplé ho zmiešame s kokosovým olejom, najemno nastrúhanými jablkami, makom, chia semienkami, kakaom a škoricou. Osladíme hnedým cukrom alebo iným sladidlom, ktoré zvykneme používať. Posypeme orechmi a dáme zapiecť do vyhriatej rúry, kým nie je vrch nákypu jemne pripečený.





Komentáre

Obľúbené príspevky