Špaldový závin so špenátom, kukuricou a údeným tofu

Na zelený štvrtok si dajme trošku špenátiku. Na mojom blogu nájdete viac špenátových receptov – palacinky so špenátom, špenátovú polievku, špenátové halušky, cestoviny so špenátom, špenátové placky, tofu v špenátových listoch a mnohé ďalšie. Dúfam, že sa dnes budete mať čím inšpirovať :). 


Potrebujeme:
300 g špaldovej múky, 1/3 kocky droždia, 3dcl vody, poldeci olivového oleja, lyžička hnedého cukru, ½ lyžičky soli, ½ údeného tofu, cibuľa, cesnak, čerstvé špenátové listy, lahôdkové droždie, mrazená kukurica

Postup:
Do misky nasypeme múku, do stredu spravíme jamku a do nej nalejeme teplú vodu. Do nej rozdrobíme droždie a prisypeme cukor. Necháme kysnúť maximálne 15 minút. Potom prilejeme olej a zamiesime kompaktné cesto, ktoré sa dostatočným intenzívnym miesením začne odlepovať od misky. Také cesto potom poprášime múkou a dáme kysnúť na teplé miesto. Za cca 30 minút by malo byť vykysnuté. Na pomúčenej doske ho rozvaľkáme na cca 1 cm hrúbku. Na jednu stranu dáme kukuricu a na druhú stranu dáme vychladnuté špenátové listy, ktoré sme si predtým na cibuľke s cesnakom jemne sparili. Trvá to naozaj maximálne minútku. Vrch plniek posolíme, posypeme lahôdkovým droždím a strúhaným údeným tofu. Závin zakrútime, potrieme olivovým olejom a necháme ho opäť asi 15 minút kysnúť. Potom ho vložíme do vyhriatej rúry piecť pri 180 stupňoch, kým nie je pekný zlatistý. 









Komentáre

Obľúbené príspevky