Vegánska treska

Ako na tresku bez tresky, vajca, klasickej majonézy? Vyskúšajte môj recept. Verím, že si pochutnáte.


Potrebujeme:
60 g kešu, lyžica nori vločky, 1 biele tofu, ½ červenej cibule, 3 – 4 kyslé uhorky, 1 mrkva, lyžica olivového oleja, 2 strúčiky cesnaku, lyžica horčice, lyžica chia semienok, soľ, čierne korenie


Postup:
Kešu oriešky vložíme na  2 – 3 hodiny do misky s vodou. Potom ich zlejeme a s čerstvou vodou v pomere 1:1 ich vymixujeme na hladkú kašu. Potom k nej pridáme biele tofu, horčicu, podľa chuti a hustoty šťavu z kyslých uhoriek a olivový olej, posolíme, okoreníme a ešte raz chvíľu pomixujeme. Z týchto surovín spravíme chutnú vegánsku majonézu, ktorú môžete použiť napríklad aj do zemiakového šalátu. Nastrúhame si mrkvu a kyslé uhorky, cibuľu nakrájame nadrobno, cesnak pretlačíme, pridáme chia semienka a nori vločky a všetko zmiešame s majonézou.





Komentáre

Obľúbené príspevky